söndag 24 februari 2013

Renoveringsfeber

När jag yrvaket och halvsovande satte mig vid morgonmålsbordet på lördag morgon var det första någon sa till mig detta: "Mamma har skrivit på pappren!". Dagen innan hade det kommit en gubbe till oss som gjorde en offert angående en möjlig renovering, och i slutet av det mötet hade mamma tydligen skrivit under pappren. Oftast brukar man fundera på sådana saker, men nej, inte min mamma. Andra mammor spontanköper en blus, min mamma spontanköper en renovering. Okej nu överdriver jag lite, men ni förstår vad jag menar. Eftersom jag hade varit borta hela kvällen och kom hem sent på natten visste jag inte om det, så det verkligen en överraskning! 

Men verkligen ingen dum sådan. Vi ska fixa golven, väggarna och dörrarna. Jag ska själv få bestämma hur det ska se ut i mitt rum! Åh, jag fick verkligen sådan inspiration!!! De fick mina andra familjemedlemmar också eftersom vi alla fyra for till IKEA på lördagen och tillbringade hela vår för-och eftermiddag där. Vi tittade på nya klädskåp och bokhyllor. Jag köpte några ljus och ett vitt porslinsfat att ha under dem. Tyvärr kommer renoveringen först att börja i juni, så då kanske inspirationen har svalnat. Hoppas inte. Den firma vi har anlitat har specialiserat sig på att renovera medan familjen fortfarande bor i huset, vilket är skönt eftersom det betyder att vi inte behöver bo någonstans provisoriskt. 

Det känns alldeles fantastiskt, eftersom jag alltid har skämts för mitt hem. Vi har aldrig renoverat, vilket betyder att det är den förra ägaren som valt tapeter (som btw är strykfula) och plastgolv. Men nu ska det bli andra bullar! 

Ps. Angående det förra inlägget: Jag skaffade gymkort till unisport på onsdag, det blev aktiverat på torsdag och på fredag var jag för första gången till gymmet. Det kändes lite skrämmande att fara dit ensam, men jag visste att jag måste göra det. Nu efteråt har jag så ont i mina benmuskler att jag knappt kan gå ... Men jag vet att det gör mig gott. Jag har också ätit bra och är stolt över att jag klarade av att bara ta typ två godisar och två chips under fredagskvällen då jag träffade Elsa, Hanna och Stella och var omringad av onyttig mat!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar