onsdag 28 november 2012

Grrr!


Bildkälla
Jag blir så ARG varje gång jag ser de här H&M reklamerna som tycks finnas överallt här i huvudstadsregionen!!! Eftersom :

1. Hon ser helt för perfekt ut. Hennes bröst ser väldigt stora ut, men samtidigt är hon supersmal. Vet du hur ovanlig den kombinationen är?!? Typ en av tio kvinnor har slank kropp och stor barm! Reklamen ger alltså en felaktig bild av hur kvinnor i dagens värld ska se ut! Tänk nu på alla små flickor som ser de här reklamerna och tror att man måste se ut som modellen för att ha ett värde. Usch! 

2. Hela reklamen bygger på sex. Speciellt på bilden längst ner till vänster ligger kvinnan i en väldigt förförisk position, dessutom snålas de verkligen inte med "cleavage" (finns inte riktigt något svenskt ord för det). Okej, det är reklam för push-up bh:n, men ändå! Alla som ser reklamen kan inte undgå att se på hennes bröst. Männen dreglar och ser kvinnan som ett objekt (de flesta män i alla fall) medan kvinnorna får dålig självkänsla för att de inte själva ser ut så där. Ska man göra reklam för underkläder tycker jag att det helst inte ska finnas något runt modellen (typ bara en vit bakgrund) och hon ska verkligen inte ligga på en säng!   

3. Vad är hela grejen med att köpa underkläder till jul(klapp)? Skulle du verkligen vilja ha underkläder av en pojkvän/make/vän/familjemedlem? Jag skulle i alla fall inte. Det är ju sådana kläder som man alltid måste prova för att se om de passar! Eller är det så att man ska köpa en julklapp åt sig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar