tisdag 11 juni 2013

Renovering & Sveaborg

Jag har glömt att berätta en sak för er. Vår renovering har äntligen börjat! Vi fick lite försmak på det hela när det två veckor innan hittades en vattenläcka i vår tambur. Det resulterade i bygg-gubbar som stökade och förde oljud och som framför allt satte upp en vägg av plast mellan vardagsrummet och tamburen. Förutom att det var svårt att komma in och ut ur lägenheten, måste vi tömma hela tamburen och torkskåpet och hela vårt porslinsskåp (som är på andra sidan tamburväggen). De pluggade ut diskmaskinen, vilket betyder att vi inte har något vatten i köket eller kan diska. Därför har vi de senaste två veckorna ätit på papperstallrikar för att spara disk. Till råge på allt satte de in en stor maskin i tamburen som brummade dygnet runt. Så livet under de där två veckorna var allt annat än bekvämt. Nu är tack och lov den brummande maskinen borta, men vi har fortfarande allt annat kvar. 

 Förra veckan satte istället den riktiga renoveringen i gång. Vi måste tömma hela vardagsrummet, så alla möbler och saker har vi förstås flyttat in i våra andra rum. Det var knappt så att jag inte kom fram till min säng. Bygg-gubben väsnades och spelade musik, så det var inte så trevligt att bo hemma. Därför beslöt vi oss för att flytta bort därifrån, till min mosters lägenhet som de inte behöver. När vi kom hem från lande på söndag kväll tömde vi mitt och mina föräldrars rum, eftersom de stod på tur till nästa. Det tog hela kvällen eftersom vi har så arma mycket saker. Vi började omkring halv sju-tiden och var färdiga först klockan ett på natten. Så mitt rum gick från att vara proppfull till nästan helt tomt. Från det ena extrema till det andra. Det har nog inte varit så tomt där sen 1995, då vi flyttade in!
Plastväggen.

Så här såg mitt rum ut medan vardagsrummet renoverades (här syns inte ens alla saker)

... och så här såg vardagsrummet ut.

Det är jobbigt att bo i en resväska och inte ha alla sina saker och kläder med sig, men här i Olars kan vi vakna när vi vill, laga mat och diska. Det är lite trångt (två rum och kök) men det är ändå bättre än det kaos vi har hemma. Jag litar på att det i slutändan ändå kommer att vara värt det. 

Från Sveaborg
På onsdag hade vi den sista Grani Youth gången. Det firade vi med att fara på utflykt till Sveaborg. Det var jättekul! Vi hade picknick på klipporna och umgicks. Det var härligt väder och bara njöt av att det är sommar och av varandras sällskap. Kommer att sakna de där filurerna under sommaren. Vad ska jag nu göra med mina onsdagskvällar? :)   

Kan redan nu varna att det inte blir så aktivt bloggande de här kommande dagarna eftersom vi inte har nåt WiFi i Olars. Jag har visserligen nät på min telefon, men jag kan inte skriva inlägg med den, och dessutom har jag redan använt så mycket att jag kommer att vara lite sparsam med nätet den här månaden. Försöker ändå komma åt nät när jag kan. Men håll ut! Senast om två veckor borde vi vara tillbaka i vår (förhoppningsvis) nyrenoverade och fina lägenhet. När allt är färdigt lovar jag att jag ska visa before and after -bilder :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar